Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

10 reserutiner som kan göra ditt liv enklare

Restips från Sverige - 10 reserutiner som kan göra ditt liv enklare

För de som ofta är på resande fot, är det viktigt att ha rutiner som gör det enklare och smidigare att resa. Ju mer jag reser själv, desto bättre blir mina reserutiner, och tack vare det kan jag slappna av ordentligt och ha en härlig upplevelse.
Här kommer de 10 reserutiner som kan förvandla dig till den perfekta resenären:

1. Ha alltid en packlista
Om du inte vet vart du ska börja, gör en sökning på Google: “packlista för utlandsresa", för att hitta bra listor du kan använda som utgångspunkt.

2. Res lätt med bara en väska
Om du inte kan få plats med allt i en väska, då är det dags att gå igenom allt och lägga undan det som inte är absolut nödvändigt.

3. Begränsa dina elektroniska apparater
Det är också bäst att bara ta med en enda elektronisk apparat; din smartphone. Ta en paus från laptoppen om du kan.

Är du nyfiken på varför du bör lämna mobilen och datorn så finns svaret i SVT:s granskning av elektronikens påverkan på din dig och din hjärna.

4. Res med en gammal mobil
…och då menar jag en gammal mobil utan internet, som man bara använder för att göra telefonsamtal. Det är alltid bra att ha en reserv utifall något skulle hända med smartphonen.

5. Ha med dig kopior av pass och ID
Var alltid beredd med både elektroniska och utskrivna kopior av dina ID-handlingar. Med allt på plats kan du slappna av på flygplatsen, och t.ex. spela craps på smartphonen. Du kan hitta de bästa välkomstbonusarna på crapsgeeks. Där kan du också få hjälpsamma tips och tricks.

6. Skriv ut din resplan
När du bokar ett flyg, får du vanligtvis resplanen via e-post, med alla flygdetaljer och tidpunkter. Det är alltid bäst att ha den utskriven, speciellt om du ska mellanlanda, så att du kan referera till den under resans gång.

7. Res alltid med sjukförsäkring
Om du reser inom EU, kan du beställa ett EHIC (European Health Insurance Card) helt utan kostnad, och få gratis eller rabatterad sjukvård inom EU.

8. Ordlista med vanliga ord och uttryck
När du ska besöka ett land där engelska inte är det officiella språket, är det väldigt bra att ha en ordlista med vanliga ord och uttryck tillhands. Då kan du åtminstone kommunicera lite med det lokala folket.

9. Klä dig i enlighet med klimatet
Om du reser från England till Florida; ta på dig shorts och solbrillor! Det spar dig plats och får dig på rätt humör. Men ta med dig en tunn jacka, och använd filten på flygplanet, eftersom det ofta är lite kyligt uppe i luften.

10. Köp ett mini-set för hudvård och hygien
Du behöver inte överdriva med en 15-minuters hudvårdsrutin på flyget (men om du vill göra det, så är det helt ok!) (18/7-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige