Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Turism, ekonomisk tillväxt och nordiskt entreprenörskap på Malta

  • Tack för din röst. Snittbetyget uppdaterades.
Restips från Malta - Turism, ekonomisk tillväxt och nordiskt entreprenörskap på Malta

Det går bra för den maltesiska ekonomin, och enligt de senaste prognoserna ser det ut som att 2017 kommer bli ett av de bästa åren för landet.

Utöver Maltas växande turismsektor har en tillväxt även noterats bland utlandsfödda entreprenörer som sökt sig till Malta för att etablera eller utveckla företagsverksamheter. En utländsk aktör som nyligen förstärkt sig på den maltesiska marknaden är Ryanair – som för drygt en vecka sedan bekräftade en större expansion på de maltesiska öarna. Enligt Danske ABC är flygbolagets ledning i Dublin väldigt nöjda över förhandlingarna med Maltas internationella flygplats och Maltas turismminister Konrad Mizzi.

Från och med sommaren 2018 kommer Ryanair få tillstånd att trafikera till 12 nya destinationer från Malta Airport. Av flygbolagets 54 destinationer som redan är aktiva räknar man med att flyga över 2,5 miljoner passagerare via Maltas internationella flygplats under det kommande året.


I jämförelse med flygbolagets andra flygbaser kommer Malta bli den femte största flygbasen i Europa. Förhandlingarna resulterade även i en investering från Ryanairs håll för drygt 500 miljoner amerikanska dollar.

Även om turismsektorn utgör en väldigt stor del av Maltas GBP så ser spelbranschen ut att fortsätta sin dominans. Malta Gaming Authority indikerar att man utfärdat rekordmånga licenser till nyetablerade spelbolag, och enligt ETC – landets motsvarighet till arbetsförmedlingen – har antalet anställningar ökat med hela 31 %. I praktiken handlar det om över 6 200 nya heltidsjobb per år.

Det finns också en del svenska företag och varumärken representerade på Malta. Bonnier-ägda Redbet driver ett digitalt casino och har varit etablerade på Malta väldigt länge. När dotterbolaget Evoke Gaming Ltd. etablerades på Malta har verksamheten vuxit i rekordfart. I dag har bolaget över 120 anställda och över en miljon kunder i sin portfölj.


Tack vare sen svenska entreprenörskapen på Malta har landet också blivit en populär destination för svenska gästarbetare, inte minst inom spelindustrin. Många som åker till Malta för att arbeta stannar under semestermånaderna, andra väljer att bosätta sig permanent. Till skillnad från hur en jobbsökningsprocess ser ut i Sverige så är det betydligt enklare att etablera kontakter i Malta. Det enda som krävs är att du aktivt visar ditt intresse, antingen genom att besöka företaget eller att ta telefonen och ringa.

För mer information om Malta och hur det är att leva på ön rekommenderar vi att du besöker Malta Tourism Auhoritys hemsida: http://www.visitmalta.com/ (18/9-17)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Malta