Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Böcker som får oss att vilja resa

Restips från Sverige - Böcker som får oss att vilja resa

Det finns oändligt många fantastiska böcker som handlar om resor, långa och korta, inre resor eller riktiga. Det är så lätt att slå sig ner med en bok och bara försvinna in i den världen man läser om, nästan så att det känns som om man själv är med på resan. Det finns några böcker som är särskilt bra på det här, så här kommer ett par förslag.

Den första boken är "På drift", av Jack Kerouac. Det här är en klassisk roman om en roadtrip genom USA. Huvudpersonerna i boken är Sal Paradise, vilket är en pseudonym för författaren själv, och hans kompis Dean Moriarty, som egentligen är Neal Cassady. De hankar sig fram genom USA genom att lifta, och startar i New York, besöker Greenwich Village, Hudson River och New Jersey. Hela boken är skriven i en berättarstil, och Kerouac författade den på endast 3 veckor, på en 36 meter lång pappersrulle, och i ett enda stycke. De besöker Chicago och lyssnar på jazz, fortsätter söderut till New Orleans, och tar sig sedan via Denver till sin slutdestination, San Francisco. Det är en fantastisk och klassisk reseskildring som har översatts till många språk och sålt i miljontals exemplar, och man blir verkligen sugen på att resa.

Nästa bok som verkligen gör att man blir sugen på att resa när det är mörkt och kallt ute är "The Beach" av Alex Garland. Den här boken är inte lika känd som filmen som baserades på den, med Leonaro DiCaprio i huvudrollen. Det handlar om Richard, en ung backpacker som reser till Bangkok i Thailand, och som efter sin grannes död får en mystisk karta till en mytomspunnen ö. Richard bestämmer sig för att försöka hitta den hemliga ön, han lyckas, och verkar ha hamnat i ett riktigt paradis. Där bor en grupp människor som har skapat sig ett helt eget, alternativt samhälle, men det visar sig att det finns en del mörka sidor där också. En underbar och spännande roman om den perfekta paradisön, som så många av oss drömmer om så här års.

Lev genom att läsa böcker


Man kan verkligen drömma sig bort och bli vad man vill, var man vill när man läser böcker. Vi kan leva tusentals liv, lära oss om seder och traditioner i andra länder, uppleva hur verkligheten var för hundra år sedan, eller fantisera om hur livet är hundra år in i framtiden. Böcker är ett perfekt nöje som dessutom hjälper oss att minska stress, träna hjärnan, språket och fantasin, och kan till och med minska risken för Alzheimers i framtiden. Beställ hem några svenska klassiker så som Fjällbacka-serien, Utvandrarserien eller Millenium-serien och ta dig tid att sitta och njuta med en bra bok då och då. Efter all julstress kan det vara skönt att transportera bort sitt sinne till en helt annan plats, och om man har en dålig dag på jobbet är läsning ett utmärkt sätt att distrahera oss själva och koppla bort det negativa. (3/1-18)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige