Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(52)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website

Lite mer ovanliga Paristips

Restips från Frankrike - Lite mer ovanliga Paristips

Paris är ju en av världens mest berömda städer. Och av mycket bra anledningar också! Men ibland kan det vara roligt att få uppleva lite mer annorlunda saker och inte bara göra något som oräkneliga andra personer har gjort och berättat om. Satsar man på att göra lite mer ovanliga saker kommer man att få en mycket mer unik upplevelse.

Utsikt över staden
När det kommer till utsikt över Paris är det många som flockas till Montmartre och den historiska kyrkan Sacé-Coeur. Detta är en väldigt turistfylld plats under högsäsongerna och medan utsikten absolut är vacker kan det vara roligare att få en mindre upplevd syn från ett turistperspektiv. Var man då vill bege sig är Belleville, den näst högsta höjden i Paris efter Montmartre. Här får man fortfarande en helt fantastisk utsikt och en kan sedan spendera en härlig tid i parken nedanför fri från de flesta turister.

Fransk trav
Travsport är otroligt stort i Frankrike, precis som här i landet, och har man något intresse av trav kan Frankrike vara en fantastisk plats att få uppleva det. Frankrikes huvudbana Hippodrome de Vincennes ligger i kommunen Joinville-le-Pont, öster om storstaden. Detta är också platsen för Grupp 1-loppet Prix d'Amérique, numera Grand Prix d'Amérique, som körs sista söndagen i januari varje år och är ett av de mest storslagna loppen man kan uppleva utanför Sverige.

Shopping utanför Champs-Elysées
Champs-Elysées är en av de mest kända paradgatorna i världen och är idag fylld av välkända märkesbutiker och restauranger. Kanske man vill kunna säga att man shoppade på Champs-Elysées under sin Parisresa, men man kommer hitta nästan exakt samma butiker och kedjerestauranger där idag som man gör i vilken storstad som helst. Ett mycket bättre val är att satsa på en shoppingpassage som Galerie Vivienn. Inte nog med att det kommer att vara en mycket mer autentisk fransk upplevelse, det blir också betydligt billigare. (21/5-18)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Frankrike