Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Resa till Rom

Restips från Italien - Resa till Rom

Rom är utan tvekan en av de vackraste städerna i världen, och varje år kommer miljontals turister från hela världen för att beundra skatter och mästerverk av romersk konst och arkitektur. Eftersom Rom är så välbesökt av turister, välj datumet för din resa noggrant. De bästa tiderna på året att åka dit är april, maj och slutet av september till oktober. På sommaren gör värmen och folkmassorna staden nästan outhärdlig. Dessutom går de flesta italienare på semester i augusti, och mycket är helt stängt. Många föredrar att åka dit i början av hösten. Det är inte rekommenderat att hyra bil i Rom, om du inte har nerver av stål och färdigheter och reflexer hos en professionell racerbilschaufför.

Det mest livliga området att bo i är sträckan mellan Piazza Navona och Piazza Barberini. Vissa rum här är dyra, men du hittar också gott om små familjeägda hotell i närheten. Att vara hungrig är en sak som ingen resenär någonsin oroa sig för i Rom, för staden är verkligen översvämmad med bra ställen att äta. Området strax söder om Spanska trappan är full av dem, och labyrinten av skärande sidogator som ligger mellan Via del Corso och Piazza Navona innehåller också dussintals. De flesta har uteservering och erbjuder liknande menyer som innehåller pasta, pizza, kalvkött, kyckling och skaldjur. Maten är typiskt enkel, fräsch och utsökt, och även de restauranger som verkar vara turistfällor kommer fortfarande att ha bra mat. De flesta servitörer talar engelska.

Sport och betting i Italien

Många reser till Italien för att se på fotboll, och det är väldigt populärt att spela på matcherna. Vi gör det enklast online på https://se.unibet.com/betting, där man inte bara kan spela på fotboll utan även på ett flertal andra sporter. Det är både svenska och internationella ligor, och det är betydligt enklare att spela online än att göra det på plats i Italien. Dessutom får man vinsterna utbetalda direkt till sitt konto i stället för i kontanter.

Vad gäller de klassiska attraktionerna, ta en karta över Rom och rita en diamantform med Spanska trappan överst, Station Termini till höger, Aventine Hill i söder och Piazza Navona till vänster. 75% av din sightseeing kommer troligtvis att äga rum inom detta område, och även om det inte verkar vara så stort på kartan behöver du minst två dagar för att se allt inom diamanten - men tre eller fyra dagar skulle vara bättre. Vatikanen ligger utanför diamantformen, men det är ett helt dagsmål. Andra sevärdheter utanför är Castel Sant'Angelo och Villa Borghese. Roms tunnelbanesystem fungerar bra och är enkelt att resa med. (26/7-18)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Italien