Logga in:

Restips Sök restips

Restips - kategorier
(297)
(71)
(362)
(216)
(97)
(257)
(53)
(27)
(178)
Restips - länder
01 USA
(133)
(117)
(108)
(98)
(91)
(77)
(76)
(72)
(63)
(58)
(40)
(40)
14 Kina
(38)
(35)
(29)
(26)
(23)
(19)
Redaktionen bloggar
Translate website
OBS! Den 25:e augusti 2019 stänger minTur.se. Vänligen spara ditt material innan dess. Vid frågor eller om du är intresserad av att ta över sajten, vänligen mejla magnusson@mintur.se.

Åk på bilsemester i Europa

Restips från Sverige - Åk på bilsemester i Europa

Att planera och åka på semester är något som de flesta gör. Några väljer att flyga och andra tar tåg, men du kan även ta bilen och semestra genom Europa. Att åka på bilsemester gör det möjligt för dig som resenär att kunna välja vad du vill göra och vart du vill åka. Resan blir mer flexibel och du kan skräddarsy rutten efter dina behov och intressen. Med bilen kan du uppleva plaster som inte finns i de vanliga reseprogrammen, men det är viktigt att planera resan i tid.

Planering är A och O
Innan det bär av är det alltid bra att planera vilka resmål ni vill besöka och vilka aktiviteter ni vill hinna med. Det är bra att resan har en röd tråd. Utan en god planering finns det risk att det uppstår problem under resan, exempelvis att budgeten inte räcker eller att hotellen är fullbokade.
Vid högsäsong är det viktigt att boka boende innan. Även aktiviteter som vingårdsbesök, museum och attraktionsparker kan behövas bokas. Undvik besvikelse på resan och välj ut de viktigaste resmålen, orterna och aktiviteterna. Ni planera resan med måtta. Planera inte resan allt för mycket, utan se till att ha utrymme för spontana utflykter och äventyr. det brukar vara det roligaste sättet att upptäcka en ny plats.

Barnvänliga resmål
Om du reser med barn är det desto viktigare att planera bilresan i god tid. Undersök och gör upp en lista med barnvänliga resmål. Sydeuropeiska länder som Spanien, Portugal och Italien är kända för att vara bra resmål för barnfamiljer. Här är barn ofta välkomna på restauranger och inställningen mot barnfamiljer är generellt mycket positivt. Om ni föredrar att bila närmare Sverige är Danmark ett alternativ. Här hittar ni Tivoli samt berömda Legoland som lockar många barnfamiljer.

Anpassa resan efter barnens ålder. Är barnen små kan det vara jobbigt att resa i en storstad på sommaren i värmen. Då kan det vara bättre att åka till stränder och naturområden där barnen kan leka fritt. Planera gärna in pauser med jämna mellanrum. Lekplatser finns i alla länder och är ett bra stopp på vägen så att barnen kan leka av sig. Låt gärna barnen bestämma, också.

Packa rätt
Under en bilsemester kommer ni att spendera mycket tid i bilen. Därför är det viktigt att packa bilen på ett smart och säkert sätt. Detta är särskilt viktigt om ni har mycket och tung packning. För att inte bilen ska bli ojämnt belastad är det viktigt att det tyngsta placeras nederst och i mitten av bilen. Undvik att packa takboxen full med tunga föremål. Små, men tunga föremål som exempelvis vattenflaskor bör inte ligga löst. Ha dem istället i stolsryggen eller i en stängd förvaring. Om ni reser med husdjur är det dessutom viktigt att ha rätt transportbur. (20/8-19)

Kommentarer

Ditt namn
Upprepa pinkoden
Kontrollnummer

Läs fler restips från Sverige