Ao Yai – den mysiga lilla fiskebyn på Koh Kood

2017-02-06 av

På Koh Koods sydöstra kust ligger den lilla fiskebyn Ao Yai ute på ett virrvarr av pålade träbryggor. Det finns en handfull restauranger och alla stoltserar med dagens fångst upplagd på isbäddar; man hittar pilgrimsmusslor, räkor, krabbor, snappers och flera andra lokala delikatesser.

Sida vid sida om restaurangerna, eller ibland i samma lilla byggnad, lever familjerna under enkla men till synes trivsamma förhållanden. Barn leker på bryggorna, hundar och katter vilar i skuggan, ett par fötter sticker upp ur en hängmatta, skratt hörs från en av de färgglada fiskebåtarna. Här ute blir avståndet till vår egen livsstil ännu tydligare och man får en nödvändig tankeställare om vad som är viktigt här i livet.

Tips är att komma hit sen eftermiddag innan solnedgången, kanske runt 17-tiden. Om du inte gillar fisk- och skaldjur kan du istället ta en promenad och passa på att fotografera i det mjuka kvällsljuset. Här saknade jag mitt objektiv på riktigt första gången, det hade behövts för att komma lite närmare, för att fånga livet och känslan.

Det är en liten bit att puttra med sin scooter, dessutom i väldigt kuperad terräng. Tar runt 25-30 minuter från Klong Chao (“huvudstranden”) om man kör försiktigt. Perfekt att besöka på hemvägen efter strandhäng på t.ex. Ao Phrao eller Neverland.

Fiskebyn Ao Yai på Koh Kood

Kommentera