Backpacker i Sydostasien? Här är fem måsten!

2013-05-17 av Martin Magnusson

Angkor WatIndiana Jones-känsla bland de karaktäristiska templen i Angkor Wat, Kambodja.

Sydöstra Asien har en charm som ingen annan. Från orörda stränder till livliga städer och allt däremellan. Inte undra på att backpackers från alla världens hörn söker sig till denna magiska del av världen. Asien har så oerhört mycket att erbjuda sina turister, vilket gör det otroligt svårt att välja ut 5 toppställen att besöka under din resa. Men vi har gjort ett försök för att ge dig ett litet smakprov på vad som finns att se borta i fjärran östern. Om utforskaren inom dig vill stilla sitt behov kan du fixa resan snabbt och smidigt hos Amex Travel.

Boat Quay, Singapore
Även om en resa till Singapore kan svida i plånboken bjuder landet på budgetvänliga delar väl värda att besöka. Boat Quay är en av landets äldsta och mest historiska delar där du kan knalla omkring i flera timmar utan att tröttna. Bäst blir det på kvällen när de mäktiga skyskraporna lyser upp natthimlen och kastar sitt ljus ut över flodbanken.

Lake Toba, Indonesien
En del sjö, en del vulkan – det här är ett geologiskt underverk som skapades genom ett utbrott från supervulkanen i Sumatra för mer än 69000 år sedan. Trots att utbrottet förändrade jordens klimat och utplånade nästan alla dess invånare har området sedan dess förvandlats till ett backpackerparadis. Ta ett välförtjänt avslappnande dopp i en av de varma källorna bredvid den jättelika sjön.

Halong Bay, Vietnam
Fråga vilken backpacker som helst vad du bara inte får missa när du besöker Vietnam och du kommer få ett enhälligt svar – Halong Bay. Med sina över 3000 fantastiska kalkstensöar och klippor som breder ut sig i havet i norr är det en spektakulär syn du inte kan hitta någon annanstans. Ta en tur runt öarna och utforska de gömda lagunerna med hjälp av en kanot.

Angkor Wat, Kambodja
Trots att det finns en hel uppsjö av tempel i sydostasien finns det inget som är så minnesvärt som Angkor Wat. Med rötter så långt tillbaka som till 1100-talet är det världens största religiösa byggnad som fortfarande används av aktiva troende från alla religioner. Klättra genom de trädtäckta ruinerna för lite Indiana Jones-äventyr och bänka dig för en jordskälvande upplevelse på toppen av Bakheng Hill vid solnedgången.

Bangkok, Thailand
I Thailand finns allt du behöver – underbara stränder, vackra människor och smakrik mat. Men det är bara i landets huvudstad som du hittar den perfekta blandingen av allt detta samlat på ett och samma ställe. Självklart är hippiemeccat på Khao San Road en given destination, men det är väl värt att besöka stadens andra guldklimpar. Hoppa på det moderna BTS Skytåget och vandra omkring i 1800-talstemplet Wat Arun.

I samarbete med Amex Travel

10 kommentarer till “Backpacker i Sydostasien? Här är fem måsten!”

 1. Mats says:

  Glad midsommar !

  Sportfotograf
  http://www.sportfoton.se

 2. kih says:

  äntligen har jag fått din sida så jag kan följa dig <3

 3. Johanna says:

  Besök http://cinqueterreguide.se, en hemsida som berättar mer om det fantastiska Cinque Terre i Italien!

 4. crazyguyinthailand says:

  Cool blogg jag ar ocksa har nere
  http://WWW.CRAZYGUYINTHAILAND.WORDPRESS.COM

 5. Ingrid says:

  Bra att veta!

  Ingrid från http://dack-dack.com/

 6. katrin jansson says:

  från katrin

 7. Sasha says:

  Glad midsommar !
  goldmmo
  http://www.goldmmo.se

 8. For-tourisma says:

  Cool blogg
  http://for-tourisma.com

 9. flyforfree says:

  Hej!

  Ni som gillar att resa mycket borde kolla in den här: https://www.facebook.com/flyforfree4/

  “Vi på Flyforfree har precis bokat nästa sommars kommande poängresa. Den tar oss från Göteborg till Santiago (Chile) och sedan vidare ut i stilla havet mot Påskön.

  För 3400 kr per person får vi möjligheten att flyga i Business Class t/r via Houston. När avresan närmar sig är tanken att boka om till Lufthansa First Class då biljetter där släpps 14 dagar inpå avgång.

  Förutom denna resa kommer vi också att flyga till Nya Zeeland i vinter och utforska den södra ön. Vi har bokat poängbiljetter i First Class och betalar endast 3000 kr i skatter och avgifter. En resa som i normalfallet skulle kosta upp mot 75.000 kr per person!

  I höst provar vi även München med SAS Business och senare i vår också Las Palmas. Resorna kostar 500 kr per resa.”

 10. Josef Wilmer says:

  Behöver låna av någon anledning?
  Behöver du brådskande pengar?
  Behöver du ett hem?
  vill ha kapital till ditt företag?

  Vi erbjuder finansiella tjänster på bara 2% och våra tjänster är mycket tillförlitliga, vänligen kontakta oss nu på Europafunding@gmail.com och få dina lån idag.

Kommentera