Eve House – avslappnat budgetboende på Koh Kood

2017-02-06 av

Eve House, Koh Kood

Om du letar efter ett bra budgetboende med skön, tillbakalutad stämning är Eve House ett bra alternativ. Vi bodde här tre-fyra nätter och gillade verkligen atmosfären och det faktum att det verkar locka intressanta människor från hela världen.

Det finns både bungalows, dorm rooms och till och med tältplatser när det är fullbelagt. Enkel standard, men rummen har allt man behöver; fläkt, bra säng, myggnät, wifi och eget badrum.

Vid en titt på kartan kanske man tycker att det ligger lite avsides, men faktum är att läget är riktigt bra, i alla fall så länge du har en egen scooter vilket nästan är ett måste på Koh Kood. Närmsta stranden är Siam Beach som är jättefin och du är på rätt sida ön för att ta dig till Neverland, Ao Phrao och Fishermans Village. Ner till Klong Chao, för många ”huvudstranden” på ön, tar det 10 minuter att köra.

Yoga at Eve House, Koh Kood

Om du gillar yoga är Eve House stället för dig. Här får du en Astanga/Vinyasa-inspirerad yoga två gånger om dagen med undantag för söndagar. Bättre sätt att starta och avsluta dagen på är svårt att finna. Shalan ligger omgiven av kokospalmer och förutom din yogalärare Monica som guidar dig genom klassen så hjälper vinden och de nyfikna hundarna och katterna dig att slappna av och känna dig ett med naturen, precis som det ska vara. 200 Baht betalar du för en yogaklass på Eve House.

Familjen som driver Eve House är väldigt trevlig och dessutom får de ofta under högsäsong hjälp av resenärer som jobbar extra i kök och servering.

Många kommer hit för just restaurangen där ägaren, som tidigare jobbat på namnkunniga restauranger i Bangkok, står bakom grytorna.

Eve House, Koh Kood

Map, Eve House, Koh Kood

Etiketter: , ,

Kommentera