Fisherman Hut – populär vinbar och restaurang på Koh Kood

2017-02-06 av

Fisherman Hut, Koh Kood Thailand

En populär restaurang på Koh Kood är Fisherman Hut som ligger mitt emellan Klong Chao och det som kallas “centrum”. Den ligger helt för sig själv på en till synes ganska tveksam plats precis vid vägen, men borden fylls upp varenda kväll.

Gästerna kommer huvudsakligen av tre anledningar om jag får gissa. Ett: Den fantastiska grillen vid vägkanten där man grillar allt från pilgrimsmusslor till hela färska fiskar. Två: Den sällsynta vinbaren där du faktiskt kan njuta av riktigt bra flaskor.

Tre: Peter, Mr Fisherman Hut. Med sällan skådad karisma, tänkvärda anekdoter och betraktelser och ett smittande skratt blir han kompis med i stort sett alla som slår sig ned. Dessutom har en etablerat ett snillrikt litet kretslopp av godsaker; har du tur får du kanske en chokladbit från Schweiz eller en ostskiva från Frankrike – men bara under förutsättning att du tar med dig något gott från din hemtrakt om/när du återvänder till Koh Kood.

Detta funkar tydligen väldigt bra. Medan vi åt middag kom två olika sällskap och Peter fick lycklig som ett barn ta emot både en Single Malt från Skottland och en lokal charkdelikatess från Litauen.

Jag kan varmt rekommendera ett besök här. Det går inte att reservera bord, så kom i hyfsad tid då det är ett av få ställen på ön som kan bli fullt.

Map, Fisherman Hut, Koh Kood

Kommentera