Intervju med Daniel Svanberg, Ett annat New York

2011-03-11 av Martin Magnusson

Daniel och Ming på Ett annat NYFoto © Daniel Svanberg

Daniel Svanberg och Ming Xue driver resebloggen “Ett annat New York” och knep välförtjänt förstaplatsen i vår lista över Sveriges 25 bästa resebloggar. Stort grattis! Hur känns det?
- Tusen tack!!! Det känns toppen! Det finns många bra resebloggar där ute, och att bli utsedd till den bästa är en stor ära!

Räknade ni med det massiva gensvar som EANY har fått sedan starten?
- Vi visste när vi drog igång Ett annat att det inte fanns några liknande New York-bloggar på svenska, så ett visst gensvar räknade vi med. Men att det skulle bli så pass stort är verkligen över våra förväntningar. New York har blivit ett mycket populärt resmål de senaste åren, och att kunna dela med oss av våra favoriter är enormt kul och givande.

Har ni några nyheter på gång i bloggen?
- Vi har ett par idéer på hur vi kan utveckla bloggen ytterligare, men det är dessvärre inget vi kan avslöja några detaljer om i nuläget. Det senaste vi lagt krut på är Ett annats Facebook-sida, som vi hoppas kunna växa till en mötesplats för framtida New York-besökare, så iochmed det hoppas vi kunna göra Ett annat New York mer interaktivt.

Har ni funderat på att ge ut EANY i guideboksform?
- Förfrågningar om huruvida Ett annat New York kommer att släppas som bok (eller som en iPhone-app) trillar in nästan dagligen, så intresset finns både hos oss och bland läsarna. Hittar vi bara rätt samarbetspartner kommer en bok och/eller app definitivt att bli verklighet.

Hur ska ni fira att ni är Sveriges bästa reseblogg?
- Vi kommer att slå på stort för att fira! På lördag får vi besök av vänner från Boston, så tillsammans med dem blir det middag på WD-50, följt av en barrunda i East Village. Decibel, Cienfuegos, och The Bourgeois Pig är tre av barerna vi planerat att hinna med, och med lite tur hittar vi dessutom ett par nya vattenhål som vi kan tipsa om på Ett annat!

Läs motiveringen här.

En kommentar till “Intervju med Daniel Svanberg, Ett annat New York”

  1. Johanna Siljehagen says:

    Mycket glad att ni vann. En underbar blogg om en favoritstad. Stort Grattis!

Kommentera