Nytt direktflyg mellan Arlanda och Phuket

2012-02-02 av Robert Karlsson


Foto: Christer E

Hösten 2012 startar flygbolaget Thai Airways ytterligare en direktlinje till Thailand från Stockholm Arlanda flygplats. Sedan tidigare har Thai direktflyg dagligen mellan Arlanda och Thailands huvudstad Bangkok, men från den 1 november 2012 kommer de även ha två direktflyg per vecka från Arlanda till Phuket i södra Thailand.
   Avgångarna från Arlanda kommer ske tisdagar och torsdagar klockan 20.45 och sedan ankommer man Phuket dagen efter klockan 13.20. Thai Airways kommer att använda samma typ av plan som mellan Stockholm och Bangkok, nämligen Boeing 747 med plats för 375 passagerare.

Det lite märkliga med den nya avgången till Phuket, är att man inte verkar flyga tillbaka till Arlanda från Phuket, utan då verkar man tvungen att ta sig upp till Bangkok först.
   Förstår inte riktigt hur de tänkt här och varför man inte flyger tillbaka direkt till Arlanda från Phuket (vilket hade varit mer logiskt kan man tycka). Kanske har det att göra med flygrättigheter (jag har mejlat Thai och frågat, se svar längre ned)…

Följande tidtabell för Thai gäller efter den 1 nov 2012 mellan Arlanda och Thailand:
Arlanda-Bangkok – dagligen – avresa kl 14.30 och ankomst kl 05.50 dagen efter.
Arlanda-Phuket – tisdag/torsdag – avresa kl 20.45 och ankomst kl 13.20 dagen efter.
Bangkok-Arlanda – dagligen – avresa kl 01:10 och ankomst kl 07:00 samma dag.
Bangkok-Arlanda – tisdag/torsdag – avresa kl 13:00 och ankomst kl 18:50 samma dag.

www.mynewsdesk.com/se/pressroom/stockholm-arlanda-airport/pressrelease/view/direkt-till-phuket-med-thai-airways-729048
www.thaiairways.se/index.php/sv/aktuellt/115-phuket-maskin-

Jag fick ett svar från Jonas Broström (försäljningschef på Thai i Sverige, Finland och Estland) om varför planen inte går tillbaka till Arlanda från Phuket:

- Det har med hur planets ”slingning” är gjord. Maskinen utgår från Bangkok och slutar i Phuket och går som inrikesflyg mellan Phuket och Bangkok. Så därför är sträckningen BKK (Bangkok) – ARN (Arlanda) – HKT (Phuket).

En kommentar till “Nytt direktflyg mellan Arlanda och Phuket”

  1. [...] jag bjöd på restips (ca tio per vecka) i minTurs redaktionsblogg – här är tre av dem: Nytt direktflyg Arlanda till Phuket Dags för världens karnevaler Specialöppet på Taj [...]

Kommentera