Reseblogg, plats 14: Bangkok Info

2010-10-06 av Martin Magnusson

Jatuchak Weekend Market BangkokFoto av Christoph Rooms | Licens CC Attribution

Detta är plats 14 i listningen av Sveriges bästa resebloggar. Urvalet görs av redaktionen på minTur.se under hösten 2010 utifrån ett tiotal bedömningspunkter. Syftet är att få en mer relevant och kvalitativ topplista över svenska resebloggar än vad som erbjuds hos bloggportalerna, där placering avgörs av antal besökare.

Bloggen Bangkok Info startades i början av 2010 och drivs idag av ett antal svenskar som bor och jobbar i den thailändska huvudstaden. De vill ge ett komplement till alla glättiga reseguider och visa upp Bangkok ur ett helt annat perspektiv.

- Bloggen inriktar sig på livsstil, hälsa och skönhet, nattliv, restauranger, shopping och vad som händer ute på stan. Vi testar nya restauranger, barer, nattklubbar och är ute mycket för att känna vibbarna, berättar Johan som är en av personerna bakom bloggen.

Foto Bangkok Info BloggPrecis som Johan säger kretsar mycket kring restauranger och uteliv. Till skillnad från de bloggar vi tidigare presenterat har inläggen här ett tydligare guidefokus och texterna är inte lika personliga. Man får också känslan av att man vänder sig till en något yngre målgrupp. Hur som helst verkar författarna ha stenkoll på Bangkok i de ämnen man fokuserar på.

Bangkok Info uppdateras i stort sett dagligen och det är inget tvivel om att man har ordentliga ambitioner med bloggen.

- Vi försöker hela tiden utvecklas och bli bättre. Bilder tar vi mycket hela tiden, samma med video. Dock tar allt mycket mer tid än vad vi trott, säger Johan och sätter fingret på något som många bloggare säkert känner igen.

Foto av Bangkok InfoJag tycker att första intrycket är bra. Inläggen är varierade, bilderna håller god kvalitet och rörlig bild är alltid trevligt. Bra med en huvudmeny i sidhuvudet där man länkar vidare till guider på systersajten bangkokinfo.se. Längre ner i högerspalten finns mer nyanserade kategorier. Skönt att ha sökfältet i första skärmbild. Plus också för kopplingen till fototjänsten Flickr – något som fler borde utnyttja.

Vad kan bli bättre? Jag saknar länkar till kartor i inläggen. När man presenterar en restaurang eller en bar, så bör man även tala om var den ligger. I förlängningen hade jag även sett en samlingskarta över alla inlägg och tips, något man enkelt löser med “Mina kartor” i Google Maps. Det vore även trevligt att få veta lite mer om personerna bakom bloggen. Varför inte en egen sida för presentation av alla skribenter?

För dig som planerar en resa till i den thailändska metropolen rekommenderas varmt ett besök på Bangkok Info. Särskilt om du tänkt ge dig ut i det pulserande nattlivet!

Besök bloggen: http://bangkokinfoblogg.se/

3 kommentarer till “Reseblogg, plats 14: Bangkok Info”

  1. [...] http://www.mintur.se listar Sveriges bästa resebloggar. Denna blogg huserar på plats 14. Det får man väl vara mycket [...]

  2. Anders Thorsell says:

    Bra blogg!!!

  3. [...] oktober blev bloggen utsedd till Sveriges 14:e bästa reseblogg av siten [...]

Kommentera