Reseblogg, plats 20: Hotel Addict

2010-09-16 av Martin Magnusson

hotel-addict-toppFoto © 10 Corso Como | The Telegraph | The Chill, Koh Chang

Detta är plats 20 i listningen av Sveriges bästa resebloggar. Urvalet görs av redaktionen på minTur.se i september 2010 utifrån ett tiotal bedömningspunkter. Syftet är att få en mer relevant och kvalitativ topplista över svenska resebloggar än vad som erbjuds hos bloggportalerna, där placering avgörs av antal besökare. Vill du tipsa oss? Skriv ett mail till kontakta@mintur.se.

Charlotte Raboff har hela sitt yrkesverksamma liv jobbat i resebranschen. Under en längre vistelse på Koh Samui för några år sedan gjorde hon en del reseguider på frilansbasis. I samband med detta föddes idén om att dela med sig av sina tips i bloggform och snart såg hennes Hotel Addict dagens ljus.

_raboff– Bloggen handlar om mina iakttagelser och funderingar kring hotellboende, sen gillar jag att berätta om hotell som har det där lilla extra – allt från glammiga skönheter och läckert inredda designhotell till charmigt personliga pensionat, ställen som får oss att glömma tid och rum och njuta extra mycket av resan.

Idag driver Charlotte ett antal olika sajter, bland annat välbesökta Thailand Living, och jobbar enbart med detta. Hon är ofta på resande fot och kan på så vis kombinera nytta med nöje.

– Min stora passion är hotell! För mig är nästan alltid destinationen hotellet. Det är dit resan går, det är där jag låter mig uppslukas och bli inspirerad, sen utforskar jag resten, berättar hon entusiastiskt.

Bloggen uppdateras i stort sett dagligen, texterna är lagom långa, välskrivna, och kompletteras med vackra bilder som ger ett fräscht intryck. Vissa har Charlotte tagit själv, andra kommer från hotellens egna hemsidor.

Till skillnad från många andra privata bloggar på vår lista, märks här ett tydligt kommersiellt tänk. Till nästan alla hotelltips finns länkar till hotelltjänsten Booking.com, som ger tillbaka en del av kakan på alla bokningar som kommer den här vägen. Just detta tycker jag Charlotte har löst på ett föredömligt sätt, länkarna känns inte påtvingade, utan snarare naturliga.

WordPress-temat som används är väldigt avskalat mot vit bakgrund, minimalistiskt, och lämnar fritt spelrum åt innehållet. Helheten piggas upp med varma färgval i rubriker och länkar.

Navigerar gör man med ett så kallat tagg-moln i högerspalten och i detta fallet känns det tillräckligt, eftersom inläggen handlar om samma sak. Det är ju bara destinationerna som varierar.

Detta är ett riktigt smultronställe för alla oss hotellfanatiker. Spara länken och återkom regelbundet – eller nästa gång du ska boka ett hotellrum!

Besök bloggen: http://www.hotelladdict.se/

Kommentera