Reseblogg, plats 6: Christine Holm

2011-01-04 av Martin Magnusson

Christine surfar på BaliFoto © Christine Holm

Detta är plats 6 i listningen av Sveriges bästa resebloggar. Urvalet görs av redaktionen på minTur.se under vintern 10/11 utifrån ett tiotal bedömningspunkter. Syftet är att få en mer relevant och kvalitativ topplista över svenska resebloggar än vad som erbjuds hos bloggportalerna, där placering avgörs av antal besökare.

Christine Holm packade i april 2010 den stora väskan och bytte Stockholm mot Bali för sitt livs största äventyr. I sin självbetitlade reseblogg berättar hon i bild och text om sina upplevelser från den indonesiska paradisön. Och som hon gör det.

Det tar inte lång tid att förstå att Christine är en duktig fotograf och har öga för färg och form. Jag skulle nog säga att detta är den snyggaste bloggen på vår lista och den med jämnast, högst fotokvalitet. Redan efter några minuters läsande har det börjat kittla i resnerven och Bali har gjort ett jättehopp på min önskelista.

Foto © Christine Holm- Enda sedan jag var liten har jag haft ett stort intresse för färg och form och framförallt stillbilder. Att få kombinera bilder och text för att kunna förmedla något till andra har varit lite av en dröm, berättar hon.

Till vardags jobbar Christine som redigerare på en TV-kanal, men har en ständig längtan efter nya världar, kulturer och försöker resa så mycket hon kan.

- Som person har jag svårt att sitta still och gillar att se och upptäcka nya saker. Äventyr, djur och natur ligger nära till hands och min nyfikenhet driver mig alltid framåt, förklarar hon.

- Att resa har alltid legat mig varmt om hjärtat så ämnet för min blogg var självklart, den skulle handla om att upptäcka världen, och förmedla både små och stora händelser. Jag försöker varva typen av inlägg så de skiftar från allt från fakta, tips, upplevelser, funderingar, iakttagelser, fortsätter Christine.

Monkey Forest på BaliHon har själv gjort en topplista över sina upplevelser på Bali och här hittar vi bland annat en oförglömlig vulkanbestigning, ett bortglömt paradis, ett fantastiskt hotelltips, läckra fiskrestauranger och ett roligt besök i apskogen.

Det flesta viktiga element finns att tillgå för en bra besöksupplevelse på bloggen. Jag ser att inläggen har etiketter, vilket är utmärkt, men ännu bättre vore om man använde dem på fler ställen i navigeringen. Vidare borde datumarkivet få en placering högre upp i spalten kan jag tycka. Ett annat tips är att även lägga kommenteralänken under inläggen i själva bloggflödet.

Plus för kort och tydlig presentation överst i högerspalten, samt länkar till mer läsning för de som vill veta mer om Christine och hennes blogg.

Fantastiska bilder, en riktigt snygg design, bra texter och en skyhög inspirationsfaktor ger Christines blogg en välförtjänt sjätteplats på vår lista.

Besök bloggen: http://www.29grader.se

6 kommentarer till “Reseblogg, plats 6: Christine Holm”

 1. Åsa Larsson says:

  En bild säger mer än 1000 ord Grattis Christine, bra kämpat
  jag fortsätter iaf läsa din blogg varje dag
  /Åsa

 2. Christine says:

  Tack, tack! :)

 3. Siv Holm says:

  Stort grattis! Älskar din blogg och dina bilder. För mig är du alltid nummer ett.

  Siv

 4. Anette Ericson says:

  Grattis gumman!
  Men jag tycker att du skulle varit nr 1./Kram

 5. Stina says:

  GRATULERAR – tycker också att din blogg är nr. 1. Njuter av dina fantastiska foton och berättelser i storst sett varje dag.

Kommentera