Sveriges 25 bästa resebloggar – hela listan

2010-09-06 av Martin Magnusson

Häng med i listningen av Sveriges 25 bästa resebloggar. Urvalet görs av redaktionen på minTur.se utifrån ett tiotal olika bedömningspunkter. Vi presenterar sedan listan uppifrån och ned – en blogg åt gången.

Syftet är att få en mer relevant och kvalitativ topplista över svenska resebloggar än vad som erbjuds hos bloggportalerna, där placering enbart avgörs av antal besökare.

Ett annat NY

#1 – Ett annat New York

Helt enkelt en fantastisk reseblogg fylld till bredden med tips från den stora staden skrivna av Daniel Svanberg och hans flickvän Ming Xue. Stort grattis säger vi på redaktionen!

Läs mer…

Foto © BortaBra.se

#2 – Göran Ingman

Journalisten och entreprenören Göran Ingmans två största intressen i livet är resor och webb. Dessa två kombinerar han mästerligt i sin blogg på BortaBra.se

Läs mer…

Berlin Berlin

#3 – Berlin Berlin

Martin Eksten bloggar om Berlin och lockar dig in i värld av undangömda barer, roliga utställningar, intressanta boktips, prisvärda lyxkrogar. Bland mycket annat.

Läs mer…

SvD Resor

#4 – SvD.se – Resebloggen

Som besökare får vi ta del av restips, kommentarer till aktuella resenyheter, topplistor, trendspaningar och länktips. Bra innehållsmix och många innovativa grepp.

Läs mer…

Resekoll.se

#5 – Resekoll.se

Resekoll.se publicerar varje dag nyheter, trender, tips och berättelser från hela världen. Sidan riktar sig både till resglada privatpersoner och till folk som jobbar inom resebranschen.

Läs mer…

Foto © Christine Holm

#6 – Christine Holm

Fantastiska bilder, snygg design och skyhög inspirationsfaktor ger Christines blogg från Bali en välförtjänt sjätteplats på vår lista. Ta en titt och låt dig lockas till den indonesiska paradisön.

Läs mer…

Foto © Ola Lindberg

#7 – Johanna Lindberg

Hon är frilansjournalisten med gröna resor som specialintresse. I sin blogg delar hon med sig av sina iakttagelser och hjälper oss att se världen med lite mer medvetna ögon.

Läs mer…

Travelnews

#8 – Travelnews Redaktionsblogg

Här hamnar materialet som aldrig publiceras i magasinet Travelnews och vi får även veta vad som händer bakom kulisserna på redaktionen. Ett roligt bokmärke för alla som jobbar med resor.

Läs mer…

Foto © Said Karlsson, Sydsvenskan

#9 – Tokyo Total

Redo att upptäcka Tokyo? Låt Maria Ahlgren visa dig sidor av den japanska metropolen du aldrig hade hittat på egen hand. En komplett reseblogg med det där lilla extra.

Läs mer…

Johanna Paues Darlington

#10 – Berlin Ick!

Frilansande journalisten Johanna Paues Darlington målar upp sin alldeles egna bild av det ständigt intressanta Berlin. Vardagsbetraktelser blandas med roliga restips.

Läs mer…

Krister i Beijing

#11 – Krister i Beijing

Ingenjören som bytte livet i Kalmar mot studier och egen firma i den kinesiska världsmetropolen. Väldigt trevlig läsning samtidigt som vi bjuds på inblickar i den kinesiska kulturen.

Läs mer…

Bodil Sjöström

#12 – Bodil Sjöström

Kanske den mest meriterade reseskribenten på vår lista som numera bloggar för Tidningen Vi. Njut av fantastiska kåserier och välskrivna restips och guider.

Läs mer…

Foto © Tom Bream, Flickr

#13 – London Calling

Detta är RES-bloggaren Cajsa Lykke Carlssons egna pågående kärleksbrev till London. Hon tipsar bland annat om de där sakerna man aldrig hittar som turist.

Läs mer…

Foto © Christoph Rooms, Flickr

#14 – Bangkok Info Blogg

En av många bra svenska Bangkokbloggar som inriktar sig på livsstil, hälsa och skönhet, nattliv, restauranger, shopping och vad som händer ute på stan.

Läs mer…

Foto Linda Hammarberg

#15 – Mary af Rövarhamn

Familjen Hammarberg är ute på en fantastisk jorden runt-seglats. Här berättar de om livet ombord och om sina äventyr på de sju haven. Spännande läsning!

Läs mer…

#16 – Vardag på Sicilien

Följ med norrländskan Johanna Siljehagen till “pickadoll-ön” som hon själv kallar Sicilien, där hon bor och arbetar som egen företagare sedan tre år tillbaka.

Läs mer…

Foto Fukagawa Flickr CC Attribution Share Alike

#17 – Life in Shanghai

Sara Lundquist packade stora resväskan och flyttade från lilla Lund till världsmetropolen Shanghai i Kina, där hon bjuder på restips och vardagsbetraktelser i sin trevliga blogg.

Läs mer…

#18 – Flygstolen

En bra förebild bland resebyråerna på nätet är Flygstolen som i sin blogg bjuder på restips, guider och branschnyheter – samtidigt som man självklart puffar för sina erbjudanden.

Läs mer…

#19 – Looking for Sara

Som en kärleksförklaring till skönhetens ö, Korsika, bloggar Sara Thibault från sin nuvarande hemstad Ajaccio. Förvisso ingen renodlad reseblogg, men förtjänar ändå en plats på listan.

Läs mer…

_raboff-200

#20 – Hotel Addict

Välkommen till ett riktigt smultronställe för oss hotellfanatiker. Nya tips varje dag på de där hotellen man inte hittar så lätt själv, de där med det “lilla extra”.

Läs mer…

lost-cyclist-200

#21 – Lost Cyclist

Lars Bengtsson från Falköping är ingen vanlig resenär. Han har som mål att korsa alla kontinenter – på sin cykel. Här berättar han om sina fantastiska äventyr.

Läs mer…

bangkok-life-200

#22 – Bangkok Life

Fotografen Susanna Asklöf tar dig med till helt nya sidor av den thailändska huvudstaden och bjuder på restips, snabba nyheter och personliga reflektioner.

Läs mer…

m_hedin_flickr_mt_shasta_200

#23 – Att bo i USA

Ett måste för dig som vill läsa om livet som svensk i USA eller har planer på att flytta dit. Informativt, inspirerande och med en tydlig röd tråd. På nätet sedan 2006.

Läs mer…

freedom-lista

#24 – Freedom Travel

Kanske en något udda fågel bland våra resebloggar, men med sitt engagemang och sin kärlek till livet på resande fot förtjänar familjen Bergström en plats på listan.

Läs mer…

reseblogg-25-lista

#25 – Galen i Grekland

Genuin och trevlig blogg med humoristisk touch, skriven från Kreta av Kenneth Duell. Här bjuds vi på anekdoter ur det grekiska vardagslivet, tips på stränder, restauranger och upplevelser.

Läs mer…

68 kommentarer till “Sveriges 25 bästa resebloggar – hela listan”

 1. Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog says:

  Oj vad spännande! :)

  Jag som ääääääääälskar resor och allt som har med resor att göra. Ska kolla listan vidare :D

 2. Stoffe says:

  Ska bli skoj att följa listan! Har man tur så kaaaaanske ens egna blogg omnämns! :)

 3. [...] håller ständig koll på MinTur.se’s lista över Sveriges 25 bästa resebloggar. En rolig lista att följa då man upptäcker många nya, härliga bloggar från världen över. [...]

 4. asal says:

  men när kommer resten av resebloggarna

 5. magnusson says:

  Hej Asal,

  Vi kommer att fortsätta nedräkningen i början av nästa vecka och hoppas vara klara i slutet av november. Det har varit väldigt mycket annat i en period, men snart är vi på banan igen!

  Mvh, Martin

 6. hej says:

  Varför inte bara visa alla på en och samma gång? Vore så mycket enklare och smartare.

 7. magnusson says:

  Hej,

  Vi har vår lista klar, men inte presentationen av de olika bloggarna. Vi hade självklart kunnat publicera denna rakt av, utan att presentera de olika bloggarna ytterligare, men det hade känts ganska fattigt. Vi har därför valt att skriva en artikel om varje blogg på listan.

  Dessa är inte förproducerade, vilket också är anledningen till att det tyvärr blev en liten paus i listningen när vi fick mycket annat jobb att göra samtidigt. Men snart är vi igång igen.

  Mvh, Martin

 8. Kattis says:

  Hej på er! Meeh vad tjåligt av er att tjugosjätteplatsen inte syns! Jag som är helt bombsäker på att det skulle vara jag!

  http://gonetochina.blogg.se

 9. The Oikaris says:

  [...] den här listan över Sveriges 25 bästa resbloggar. Än är den inte klar men man kan ju ändå ana att den [...]

 10. theoikaris.com says:

  Kul lista, många bra bloggar att börja följa. Men jääääklar vilken tid det tar att få upp hela! Kom igen nu Magnusson!

 11. Martin Magnusson says:

  Haha, ja det är inte den snabbaste listningen som har skådats på Internets stjärnhimmel. Men den som väntar på något gott… Idag kommer femteplatsen ut – och håll i er – fyran kommer att presenteras på redan på söndag!

  Tack för att ni följer vår blogg!

  Martin

 12. [...] MinTur.se har under hösten börjat lista Sveriges 25 bästa resebloggar utifrån kriterier som går förbi det sedvanliga klickandet. Nedräkningen har pågått en stund [...]

 13. Sandra says:

  Hej. Kul lista! Jag har precis länkat till er från våran sajt. Hoppas att de sista platserna kommer upp snart. Vore ju synd om läsarna tappar intresset. Kämpa på!

  /S

 14. [...] minTur.se listar sveriges 25 bästa resebloggar. Hade det funnits en lista för sveriges 25 långsammast listor så skulle de själva vara med på ALLA platser. De började i september och har fortfarande bara kommit till plats 4. Bra jobbat. [...]

 15. Sandra says:

  Det blir ju mest uppmärksamhet till den på plats 25 egentligen, som har legat i topp på den här sidan i över ett halvår.

 16. Kalle says:

  Alla är bra bloggar, but what about http://nilsjohansson.blogg.se/ ?

 17. Resespanare says:

  Då antar jag att det är http://www.resespanarna.se som är #1.

 18. Håkan says:

  Om man är resenär så borde engelska utgöra bara ett mindre hinder, which means att mitt lagom strukturerade ormbo av restaurangtips och en bra bit över 100 hotelrecensioner borde platsa på listan. Om du håller med, titta gärna in på http://www.guidebook.se

  :: h ::

 19. M says:

  1:a platsen borde ha gått till Göran Ingman på Bortabra, 2:a platsen SvD:s reseblogg och 3:e plats borde Krister i Beijing inneha. Göran Ingman och SvD har ett brett och blandat reseinnehåll på sina bloggar. Krister för hans funderingar och reflektioner om livet i Kina.

  Visst är Ett annat New York bra men ej värda första platsen.

 20. Krister i Beijing says:

  “M” – tack för din kommentar.

  Mvh
  Krister i Beijing
  http://kristeribeijing.blogspot.com/

 21. wwiktor says:

  Kul lista! Ska betas av en efter en!

  /wwiktor
  http://www.finest.se/wwiktor

 22. Anna says:

  Tycker att resekoll är suverän och den bevakar jag ofta.

  http://www.hotellkopenhamn.net

 23. Kenneth says:

  Jag tycker att man vänder listan rakt upp och ner, så att Grekland hamnar i topp. Det tycker både jag och min hund.

  http://www.galenigrekland.blogg.se

 24. Sofie Broström says:

  Här är en tips med för Portugal :)
  http://www.sofiesrenting.com

 25. [...] Travellink listar Sveriges 25 bästa resebloggar! [...]

 26. Joel says:

  http://www.vegas.nu/blogg/

  Den hade nog fått plats på top25 idag :)

 27. Markus L says:

  Jag skriver en reseblogg där jag precis har varit i central och sydamerika. Och nyligen i Rom.

  http://www.lovdell.se

 28. M says:

  Är det inte dags att göra en nya lista som gäller för i år? Exempelvis bloggar ju inte nr2 Göran Ingman längre så sajten är nedlagd. Men för er som inte orka vänta på om eller när MinTur uppdaterar Bästa Resebloggar kan ni kolla Reseaktuellts lista över topp 10 svenska resebloggar

  http://reseaktuellt.blogspot.com/2011/10/topp-10-svenska-resebloggar.html

 29. Carola says:

  Härligt att hitta en sammanställning på bra resebloggar. Mycket intressanta och vitt skilda ämnen verkar det som om det finns här. Tack för det.

  http://bahamasblogg.com

 30. Katarina says:

  Ett tips på en jättebra reseblogg
  http://bringblingtoeverything.com

 31. Pelle Rylander says:

  Bra lista!
  Nu får jag gå och jobba lite så kanske jag kan hamna här också :o )
  http://resabilligt.net

 32. Johan says:

  Har hittar ni lite mer info om resor!
  macaresa.blogg.se

 33. Anna says:

  Jag tycker står mycket om hotell, det finns så många alternativ att bo när man reser…Eller? Min favorit är att bo i lägenhet nu!!! Tex bokade med https://www.facebook.com/waytostay

 34. Rosita says:

  Söker du reseinspiration för att resa med barn? Jag är yrkesverksam skribent och 3-barnsmamma med 26 utlandsresor med barn (!) i bagaget. Mitt äldsta barn är 9 år.

  Kika gärna in på mitt relativt nya inspirationsforum och försjunk i välskrivna reportage om mina resor men också om andra mammor och pappors resor med barn. Närmast ett reportage om “Sveriges (kanske) mest beresta 4-åring”. Bör inte missas!

  Du hittar mig här http://globetrottermamma.com
  Jag finns även på Facebook, sök på Globetrottermamma.

  Hälsningar Rosita

 35. Mrs G says:

  Något måste ha blivit galet med den är listan! Min blogg http://ifalldayswereholidays.com borde ligga i toppskiktet på listan.
  Jag skriver mycket om våra fantastiska resor runt om i hela världen, om olika hotell, restauranger etc.
  Bloggen handlar inte uteslutande om resor men till stor del.
  http://ifalldayswereholidays.com ligger för det mesta alltid topp 5 av de mest lästa WordPress bloggarna i Sverige och har ca 4000 läsare per dag.

  Besök gärna min blogg för er egen bedömning. Just nu dör jag charterdöden på Kreta.
  Jättebra bild på dig!!
  Vet att många småbarnsföräldrar läser din blogg och vill därför passa på att ge er en varning när det gäller ett hotell som Ving marknadsför som ett familjehotell.
  Avra Imperial på Kreta är inte särskilt barnvänligt eller anpassat för barns säkerhet.
  Ha detta i åtanke om ni funderar på att boka er familjesemester på Avra Imperial på Kreta.

  http://wp.me/p1uIV8-3Fs

  Kram Mrs G
  Mvh Mrs G

 36. Miguel Gabard says:

  Vi tycker om att resa mycket och har också en egen blogg som vi delar med oss av våra Italienresor. Vi brukar bila och den här sommaren kommer vi att dokumentera hela resan lång. http://abruzzomio.se/wordpress/ Det hade varit fantastiskt att kunna göra erfarenhetsutbyten mellan oss. Skriv gärna eller skriv inlägg och kommentarer på vår blogg. Bra initiativ att lägga fram en lista på de bästa bloggarna. Då lär man sig en hel del. Hälsningar från Veronika och Miguel

 37. FANTASY DINING-En blogg om temarestauranger & resor says:

  Titta gärna in på min reseblogg där temarestauranger i världen är själva nischen!Allt ifrån det mest sockersöta till det mest bisarra. Jag reser rnt i Japan, Bangkok, Singapore, Bali, Hong Kong, New York och i Europa.

  http://WWW.fantasydining.com

 38. Emelie says:

  Jag skriver en blogg om mina resor när jag backpackar och säsongar. (Bla Australien, Norge, Asien, Alperna m.m.) Om några veckor åker jag till Canada för att åka skidor hela vintern, kika gärna in! http//emelaia.blogg.se

  Mvh Emelie

 39. Emelie says:

  http;//emelaia.blogg.se

 40. Billige Hotell says:

  Tips och idéer på ett bra reseblogg.

  jag gör bokningar på http://www.billighotellbokning.se/

 41. Erika Svanström says:

  Funderat på att resa till Thailand med barn? Krångligt eller hanterbart, några tips på vägen! Nytt blogginlägg på http://vagabondmamman.blogspot.com/

 42. Olivia - young on the road says:

  MIN DÅ?

  Jag ska som ensam 19årig tjej resa till Sydostasien. Did I say I was gonna be alone?

  http://youngontheroad.wordpress.com/2013/02/05/why-every-teenager-should-get-out-and-see-the-world/

  Jag skrev en artikel ang. varför det är så viktigt för tonåringar att resa. Läs och följ gärna min resa, som går av den 19 mars 2013!

 43. Robert Hammenrudh says:

  Hej, jag har som många andra startat en reseblog. Skillnaden är att min inte har ett specifikt resemål och riktar inte in sig på semestrar.

  Min blogg är till för dom som reser i jobbet, rekommendationer och recensioner av tex hotel och restauranger dvs ställen att resa till och andra som man skall undvika.

  http://resamedstil.wordpress.com/

  Jag hittar ingen annan med samma inriktning, först alltså ;)

  ha det//Robert

 44. Anneli says:

  Bloggen på Resesidan http://www.reseplaneraren.com/flygresor/blogg/ är inte så dum den med.

 45. Nina Johanson says:

  Varför finns inte http://wt-nojesresor.se/category/blogg/ med i listan.

 46. Mats says:

  Hej,

  Vilken fantastisk lista, det är så många som är så härligt personliga. Jag har nyligen startat en egen blogg om Kina faktiskt sedan jag flyttade dit för ett år sedan. Ni får gärna kika in på http://i-kina.se.

 47. Jeannette says:

  Kika in, vet ja!

  http://www.ditnasanpekar.se

 48. Aktivadagar says:

  Många intressanta bloggar att fördjupa sig i…
  När man inte bloggar på sin egen…

  Aktivadagar.blogg.se

 49. Britt Bergkvist says:

  Jag hittade denna sida av en slump. Det blir mycket läsning framöver. Själv älskar jag också att resa till nya spännande platser. Det berikar verkligen livet. Jag skriver ner mina reseminnen i en blogg för att på så sätt kan jag komma jag ihåg spännande detaljer som annars kanske glöms bort med tiden. Jag skriver mest för mig själv och tror inte att det är så många som läser min blogg, brittkvist.blogspot.com.

 50. Patrik says:

  Ska titta igenom hela listan och få inspiration för mina egna resor, har börjat på en egen blogg med mina resor som ni är välkomna att kika på.

  http://www.sistaminutenweekend.org/

 51. Sandra says:

  Här är en blogg om livet i San Francisco. Om en flytt med småbarn från Stockholm-San Francisco, och om allt man kan göra i staden. http://www.sandrapihlstrom.com

 52. Tobias says:

  Hej! Jag undrar hur man registrerar sig för att ha möjligheten att kommamed på denna lista, Vi har en hemsida/blogg om resor till jordens alla hörs, recentioner, egna breättelser, budgetar och mycker mer! Läs mer på våran hemsida som snart har premiär på http://www.letsdotheworld.com =)

 53. ?hierios beta jailbrake says:

  I go along with each of the ideas you could have made available to this page. They may be actually genuine and can certainly perform. However, a articles are way too rapid for newbies. Could you please lengthen these people slightly coming from next occasion? Many thanks for the actual submit.

 54. CrazyGuyinThailand says:

  Bra bloggar/ http://www.CrazyGuyinThailand.com :D

 55. Milly says:

  New York, Nice, Berlin, Paris, Barcelona and more!
  http://camillasilen.blogspot.se/search/label/Travel

 56. Maria says:

  Jag har en reseblogg som heter Underbara resor. Länken dit är http://underbararesorblog.wordpress.com/

 57. Anna says:

  Kolla in Gotogreece.se!! Massa fina bilder och tips om hur man kan bila till Grekland och tips om mindre familjeägda hotell med äkta grek-känsla :)

 58. Gabriella says:

  Läs gärna min blogg om livet på medelhavsön Malta! :)

  http://www.nattstad.se/livetpamalta

 59. Lars says:

  Hej på er! BOOKNEWHOTELS.COM är till för de som älskar att bo på nya hotell.

 60. Erik says:

  Vore kul med en uppdatering av denna lista! Kanske Sveriges bästa resebloggar 2016?
  http://resa365.se

 61. lacoste vinterskor says:

  I have recently started a site, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.
  lacoste vinterskor http://www.guesthousetornedalen.se/house.asp?guest=lacoste-vinterskor

 62. Resedrömmen says:

  Hej minTur.se kan ni inte göra en lista med Sveriges 25 bästa resebloggar. Er lista har ju några år på nacken. Det är dags för en ny lista!

  http://www.resedrommen.se/wp/2017/01/05/vilka-ar-de-25-basta-svenska-resebloggarna-just-nu/

 63. Jenn - forever abroad says:

  Håller med några av de ovanstående kommentarerna här – skulle vara trevligt med en uppdaterad version av den här listan ;)

  /Jennifer, http://jennifersandstrom.se

 64. Fredrik Eriksson says:

  Hej,

  För er som är intresserade av att resa jorden runt så är ni varmt välkomna att besöka vår blogg:

  http://www.JordenRunt365.se

  Den 6 mars 2017 så kommer jag och min sambo Sofia Bertilsson att resa jorden runt i ca 14 månader och vi kommer att besöka alla världsdelar förutom Antarktis. Vi är nu mitt uppe i planeringsstadiet och bjuder för tillfället på inlägg om hur man planerar inför en resa av den här kalibern, vad man bör tänka på och framförallt vad man ska packa ned i sin ryggsäck.

  Senare, när vi faktiskt är på resande fot så kommer ni få möjligheten att läsa om de fantastiska resmål vi besöker och de underbara platser runtom i världen som vi väljer att uppleva. Ett axplock av det som ligger på topplistan innehåller bland annat: Safari i Kenya samt möjligen Sydafrika, vandra Inkaleden, resa längs transsibiriska järnvägen, segla från Colombia till Panama, uppleva en road trip i USA och Australien samt en tågluff i Asien och mycket mycket mer.

  Mängder med bilder och kortfattade spännande berättelser från världens alla hörn är att vänta.

  Jag hoppas vi ses där!

  Med vänliga hälsningar
  Fredrik Eriksson

 65. Sophie says:

  Vore kul med en ny uppdaterad lista för 2017!

  Vill du drömma dig bort till Thailand? gillar beach, palmer & vackra vyer? Kolla in http://sophielivesinthailand.com

  Sophie

 66. Eva på rucksack.se says:

  Vore kul med en ny lista för 2018! :) Tills vidare kan ni alltid titta in på min reseblogg http://www.rucksack.se

Kommentera