Topp 5 bästa restaurangerna i Rom

2015-12-01 av

Italien eller Frankrike? Vilket av de båda länderna har egentligen Europas bästa mat och vin? Många svarar automatiskt Frankrike, men frågan är om Italien inte är strået vassare, och var ska man äta italienskt om inte i Rom? Under din resa till Rom kan du prova en av nedanstående fem restauranger, de bästa i staden, och du kommer att upptäcka att det italienska köket är Europas bästa!

Vill du resa till Rom? Hos Flygresor.se kan du hitta billiga resor med nya priser varje dag!

Da Cesare al Casaletto

Da-Cesare

Da Cesare al Casaletto ser inte mycket ut för världen vid en första anblick men skenet bedrar. Da Cesare al Casaletto (Casaletto är namnet på kvarteret där restaurangen ligger, för att särskilja den från andra restauranger i Rom med namnet Cesare), och även om den var en vanlig dussinrestaurang så har den under senare år ryckt upp sig ordentligt, så pass att den nu räknas som en av Roms bästa restauranger. Menyn består av klassiska romerska rätter tillagade på bästa vis, men det är ändå vinlistan som imponerar mest. Denna sköts av den världsberömda sommeliern Leonardo Vignoli med de bästa vinerna Lazio-regionen har att erbjuda tillsammans med ett axplock av de finaste vinerna från resten av Italien, och några väl valda utländska viner.

Adress: Via del Casaletto 45, 00151 Rom.

Hemsida: trattoriadacesare.it

Armando al Pantheon

Pantheon var ursprungligen ett hedniskt tempel som sedan omvandlades till kristen kyrka för att till slut bli ett av Roms mest populära turistmål. Men alldeles runt hörnet finns det verkliga skälet till att besöka platsen, restaurangen Armando al Pantheon. Trots det fantastiska läget så är priserna högst resonabla, men var beredd på att det kan bli trångt – det är ingen stor restaurang. Armando al Pantheon serverar klassisk italiensk mat av yppersta kvalitet, som Fettuccine con le Rigaglie di Pollo och Saltimbocca alla Romana. Till maten finns ett utmärkt urval av utsökta italienska viner att välja mellan. Armando al Pantheon är en av Roms mest genuina och klassiska restauranger.

Adress: Salita dei Crescenzi 31, 00186 Rom.

Hemsida: armandoalpantheon.it

Sforno

Sforno

Pizza är den mest framgångsrika av alla italienska matexporter, men den pizza som serveras i Sverige eller USA har vanligtvis väldigt lite med originalet att göra. Äkta italiensk pizza är någonting annat och hos Sforno serveras den kanske bästa pizzan i Rom. Sfornos pizzor skiljer sig en del från mer traditionella italienska pizzor i och med att de har tjockare botten, men det gör dem inte sämre på något vis. Till pizzorna finns sedan ett handplockat urval av vin och öl av mellan, ett urval som nästan alltid passar perfekt. Från utsidan ser Sforno ut som en vanlig dussinpizzeria men låt inte det avskräcka er – Sforno lagar äkta stenugnsbakade pizzor som är helt fantastiska!

Adress: Via Statilio Ottato 110/116, 00175 Rom.

Hemsida: sforno.it

Marzapane

Marzapane

Historien om Marzapane är en otrolig framgångssaga. Restaurangen öppnade sina portar 2013 och blev direkt populär – så populär att man blev tvungna att stänga efter ett år för att bygga till. Restaurangen skiljer sig från de flesta italienska restauranger vilket inte är så konstigt då den är verket av en spansk kock, Alba Esteve Ruiz. Utbudet är mycket eklektiskt och speciellt kan avsmakningsmenyerna rekommenderas. Där kan man för en (relativt) billig penning prova mycket av vad Marzapane har att erbjuda i form av små avsmakningsportioner. Även efter utbyggnaden så är  utrymmet begränsat och den som vill prova på Marzapane rekommenderas att boka bord i förväg.

Adress: Via Velletri 39, 00198 Rom.

Hemsida: marzapaneroma.com

Roscioli

Roscioli

Bullarna blir inte bättre än degen och det samma gäller matlagning. Hos Roscioli används bara de allra bästa ingredienserna vad gäller allt från kött till ost. Roscioli är en restaurang för riktiga konnässörer, vilket är både en fördel och en nackdel. För den kunnige är Roscioli ett himmelrike, medan den som ”bara” är ute efter enkel och god italiensk mat kan känna sig lite vilse. I vilket fall så håller maten högsta klass, men det som imponerar mest är ändå vinlistan som är helt fantastisk. Roscioli erbjuder också vinprovning med ost och torkat och/eller rökt kött flera dagar i veckan, allting handplockat av Alessandro Pepe, Rosciolis huvudsommelier och hans personal.

Adress: Via dei Giubbonari 21, 00186 Rom.

Hemsida: salumeriaroscioli.com

Etiketter: , , ,

Kommentera