Vacker gryning på Siam Beach, Koh Kood

2017-02-06 av

Siam Beach, Koh Kood

Fortfarande ur dygnsrytm efter flygresan vaknade tidigt första morgonen på Eve House och tog en 20-minuterspromenad ner till Siam Beach. Jag kom ner till viken precis innan solen gick upp och fick njuta av de där magiska 10-15 minuterna då ljuset är mjukt och lockar fram det vackraste i allt.

En perfekt regnbåge tonade fram, det var helt stilla och bortsett från den sömniga strandhunden fick jag stunden helt för mig själv.

Gick ut på piren, dök i det glittrande vattnet, tog en simtur. Lät solens första värmande strålar torka kroppen innan jag, lätt i sinnet, promenerade tillbaka till frukosten.

På Siam Beach finns två olika boenden. I norr To the Sea Resort som är det ”finare” alternativet med pool, luftkonditionerade rum, spa och genomgående hög strandard.

Mitt på stranden ligger det enklare med mysiga Siam Hut Koh Kood. Skön atmosfär och med en bra restaurang. Här bor man precis vid strandkanten i klassiska bungalows. Ingen lyx, men allt som behövs; gott om utrymme, fläkt, eget badrum, veranda med två stolar och hängmatta. Ett riktigt bra budgetalternativ.

Map of Siam Beach, Koh Kood

Mer läsning om Koh Kood på minTur.se

Etiketter: , ,

Kommentera