Vykortsvackert på Ao Phrao Beach, Koh Kood

2017-01-08 av

Ao Phrao Beach Koh Kood

I en av vikarna på Koh Koods södra kust ligger den vykortsvackra stranden Ao Phrao. Här regerar lugnet och stillheten. Gröna frodiga bergssluttningar och vajande kokospalmer omgärdar den vita sandremsan. 

På väg till fiskebyn Ao Yai gör man en högersväng i T-korsningen några hundra meter efter The Relax Guest House.

Här finns tre resorts som alla erbjuder bungalows i olika storlekar och prisklasser. I stort sett alla har havsutsikt och ser väldigt fräscha och inbjudande ut. De som lockar allra mest ligger sådär nära vattnet som de ska göra. Man vaknar, tar ett par sömndruckna steg över en liten gräsmatta, några till genom den mjuka sanden innan man sedan omsluts av det 27-gradiga salta vattnet. Priset för dessa ligger på ca 2 500 baht under högsäsong.

Vi besökte Ao Phrao i början av januari och resenärerna var lätträknade. Några solstolar här och där, glest utspridda över stranden som sträcker sig åt sydost i någon halv kilometer eller så.

Det är långgrunt och perfekta förutsättningar för strandlekar i vattenbrynet. Prylar kan man låna i restaurangerna. Här kan man också hyra kajaker och antingen ge sig ut på ett litet paddeläventyr – eller bara skojsurfa på vågorna som rullar in i viken.

För de som gillar massage finns ett par olika alternativ. En timme kostar ca 400 baht.

Vi valde Sunshine Resort för lunch. På strandens södra ände ligger deras mysiga terrass en bit upp bland palmerna. De flesta rätter kostar runt 150 baht och här finns såklart alla klassiker. Vi testade en ”thai-stark” fiskrätt som fick svettpärlorna att sippra fram och läpparna att svida, men oj så gott. En iskall melonshake på det och lyckan var gjord.

Ett bra lunchalternativ kan vara att puttra vidare på sin scooter och avnjuta lunchen i den fantastiska lilla fiskebyn tio minuter bort.

Sunshine Resort, Ao Phrao Koh Kood

Sunshine Resort, Ao Phrao Koh Kood

Kommentera