Bästa Myggmedlet (2021)

Det som kan störa den svenska sommaren allra mest förutom regnet är helt klart mygg och knott. En del områden är mer utsatta än andra och det kan vara olidligt att vistas ute utan ett effektivt myggmedel.

Det kan därför vara en väl värd investering om man tycker om att vistas ute i skog och mark. Ett myggmedel är ett litet inköp men det kan höja upplevelsen av naturen till helt nya höjder.

Innan du köper ett myggmedel kan det vara bra att fundera på hur länge man brukar vara ute då myggmedlen har olika verksamma tider. Produkten kommer även i olika utföranden så som spray, roll-on eller stift, så det kan vara värt att fundera över vad man föredrar för appliceringsmetod.

Ska produkten appliceras på barn behöver man även läsa instruktionerna för vald produkt då alla inte lämpar sig för användning på barn.

1. Mygga Mosquito Spray

  • Rekommenderas av MinTur.se

Det här är ett smidigt myggmedel för hela familjen då det kan användas på barn från 2 års ålder. Tack vare att produkten levereras i en smidig spray är den enkel att applicera och att få ett jämnt lager över huden.

Sprayen skyddar främst mot mygg och knott men den har även effekt mot andra insekter som kan stickas. Även fästingar kan bli avskräckta av sprayen vilket är ett stort plus. Produkten är dryg och räcker länge.

För barn rekommenderas endast en applicering/dygn medan vuxna kan applicera sprayen två gånger per dygn.

Köp här

2. Jo Sport Djungelolja

  • Rekommenderas av MinTur.se

Djungelolja är ett välbeprövat myggmedel som har varit med under många år. Oljan tillverkas dessutom i Sverige vilket helt klart är ett plus.

Detta myggmedel är särskilt anpassat för att vara enkelt att applicera på mindre ytor, så som i ansiktet, halsen eller fötterna. Applicering sker med hjälp av händerna när man stryker oljan över huden.

Produkten kan användas på barn från 3 års ålder och man kan applicera myggmedlet 3 gånger per dygn. Djungeloljan är ett effektivt skydd mot främst mygg och knott samtidigt som den ger en minskad risk för fästingbett och stick från andra insekter.

En flaska innehåller 40 ml och vid rätt användning räcker en flaska länge.

köp här

3. Sjö & Hav Mygg Och Fästing

  • Rekommenderas av MinTur.se

Vad som utmärker det här myggmedlet är att man har framställt det helt växtbaserat. På så sätt är produkten miljövänlig och även mer skonsam mot huden.

Detta myggmedel kommer i en praktisk sprayform och kan sprayas på hud, hår, kläder, textilier och även andra material så som plast och gummi. Produkten ger ett gott skydd mot mygg och knott men den skyddar även mot andra bitande insekter så som fästing och broms.

En applicering ger skydd i upp till 6 timmar och den fungerar lika bra i det nordiska klimatet som den gör i tropiskt klimat.

Köp här

4. Jo Sport Djungelolja Roll-On

  • Rekommenderas av MinTur.se

Slipp kladd när du applicerar detta myggmedel med en praktisk roll-on. Denna utformning ger en smidig applicering när produkten stryks över huden, kläder eller i öppningen av tältet.

Djungelolja är en klassisk produkt som har varit med länge vilket även ger en trygghet i effekten när den motar bort såväl mygg som knott. Produkten har även ett visst skydd mot fästingar och andra insekter som sticks eller bits.

köp här

5. Mygga Roll-On

  • Rekommenderas av MinTur.se

Även Mygga har en roll-on produkt som innehåller 50 ml myggmedel. Produkten rollas på huden och är särskilt lämplig för stora hudytor där det är enkelt att rolla.

Mygga Roll-on appliceras helt utan kladd vid rätt användning vilket är uppskattat. Medlet kan appliceras upp till två gånger per dygn på personer som är över 13 år. Den rekommenderas ej för barn under 13 års ålder.

Förutom att skydda mot mygg och knott minskar även risken att bli biten av fästingar och andra stickande och bitande insekter.

köp här

6. Myggstift US622

  • Rekommenderas av MinTur.se

Det här myggstiftet är särskilt praktiskt när man vill skydda svåråtkomliga områden eller ansiktet från myggbett. Ta stiftet och stryk på produkten över huden, stryk på öronen, i ansiktet, i glipan mellan byxa och sko.

I upp till 6 timmar ger stiftet ett gott skydd mot mygg och knott och ytterligare 2 timmar för skydd mot fästingar. Stiftet kan strykas på huden 2 gånger per dygn. Det är särskilt uppskattat då det kan användas på småbarn från 2 års ålder. Då gäller endast en strykning per dygn.

köp här

Fler Tester

Betyg på testguiden:

4.4/5 - (5 votes)